Locuințe sociale la Nisporeni

Imagine: vasile-antipa.blogspot.com

Imagine: vasile-antipa.blogspot.com
Imagine: vasile-antipa.blogspot.com

În raionul Nisporeni vor fi construite patru blocuri cu circa 124 de locuințe sociale, anunță un comunicat de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor. Șantierele vor fi deschise în primăvara anului 2015. Costul total al proiectului respectiv este estimat la 3,4 milioane de lei.
Va fi o colaborare pe cote părți. Astfel, partenerul privat contribuie cu terenul unde vor fi construite locuințele sociale, cu documentația de proiect, verificată și expertizată, și cu 400 mii de euro, bani lichizi. Consiliul raional Nisporeni va avea o contribuție de circa 850 mii de euro.
De notat că locuințele sociale în Republica Moldova sînt construite cu suportul financiar al Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei (BCE), dar numai în condițiile unei colaborări pe cote părți. Nisporeniul este al doilea raion din regiune, unde vor fi construite locuințe sociale. Anterior, a fost construit un bloc cu 40 de locuințe sociale la Călărași. Cu două luni în urmă, pe 19 septembrie, fericiții locatari de aici au primit cheile de la apartamente.
La Nisporeni urmează să fie elaborate toate actele necesare pentru anunțarea licitației și stabilirea antreprenorului ce va efectua lucrările de construcție. Locuințele vor fi date în folosință la cheie și vor fi distribuite persoanelor nevoiașe. Deocamdată, nu se știe termenul de dare în exploatare a acestora.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *