Donații din Italia

Imagine simbol: www.gabimatei.ro

Imagine simbol: www.gabimatei.ro
Imagine simbol: www.gabimatei.ro

Un nou utilaj chirurgical a fost adus la Spitalul raional din Ungheni. Este vorba de un laporoscop, care a fost donat instituției de către medicii italieni din Prato, regiunea Florența. ”Am mers în Italia, acum două săptămîni, grație Asociației moldo-italiane ”Baștina”.
Acolo am avut cîteva întrevederi cu medici locali, iar în rezultat, am primit ca donație acest aparat, ce ne va ajuta la examinarea mai detaliată a organelor abdominale sau genitale interne ale pacienților. Mai avem două aparate de acest fel, doar că cel din Italia este mai performant.”, a specificat Lidia Crăciun.
În cadrul aceleiași vizite, dînsa s-a întreținut cu moldoveni ce muncesc acolo și care au făcut și ei  donații, doar că pentru copiii din centrele de plasament din raionul Ungheni. ”Le-am povestit despre situația celor de la Cornești, de la Sculeni. Ei au pus mînă de la mînă și au adunat hăinuțe pentru acești copii. În special, îi sunt recunoscătoare Silviei Zaharia, o conațională de a noastră, originară din Nisporeni”, a spus directoarea spitalului din Ungheni, după care a subliniat: ”Donația pentru copii nu a fost o faptă programată, e vorba de ceva de suflet”. Pe 5 noiembrie, Lidia Crăciun a mers la sanatoriul din Cornești, unde a oferit copiilor donația.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *