Și mai mult fotbal va fi la Milești

În fotografie: Inaugurarea mini-terenului de fotbal de la Milești

În fotografie: Inaugurarea mini-terenului de fotbal de la Milești
În fotografie: Inaugurarea mini-terenului de fotbal de la Milești

Primarul de Milești, Petru Leucă, le promisese mileștenilor, încă din toamna trecută, un teren de mini-fotbal cu înveliș artificial. Iată că, pe 19 septembrie, promisiunea sa a devenit realitate. Tot satul a venit, vinerea trecută, la festivitatea de inaugurare. Au venit și oaspeți de marcă, mari amatori ai fotbalului.
”De vreo doi ani așteptam inaugurarea acestui teren. Construcția fundației a fost finalizată încă în anul trecut, dar, din cauza condițiilor climaterice nefavorbaile, nu a fost posibilă amenajarea învelișului artificial”, a explicat motivul întîrzierii inaugurării terenului edilul mileștean.
Totuși, dînsul nu a renunțat nici pentru o clipă la ideea că Mileștiul trebuie să aibă un asemenea teren, pentru că ”satul are tradiții fotbalistice frumoase, care trebuie menținute și dezvoltate în continuare”. Anume din acest motiv a bătut cu insistență la ușile Federației Moldovenești de Fotbal, care le-a oferit gazonul artificial și plasele de îngrădire a terenului. Autoritățile locale, la rîndul lor, și-au asumat responsabilitatea de a finanța construcția fundației terenului, care a costat 157 mii lei.
”Țara se mîndrește cu rezultatele frumoase ale sportivilor mileșteni. Vă îndemn s-o țineți tot așa, mai ales că acum, grație acestui teren, aveți condiții mai bune de practicare a sportului”, li s-a adresat tinerilor din sat Nicolae Juravschi, președintele Comitetului Național Olimpic. În asentimentul lui a fost și Ruslan Berzoi, vicepreședintele Federației Moldovenești de Fotbal. Ambii oficiali și-au exprimat încrederea că Mileștiul și de acum încolo va da sportului nume noi de campioni.
În acea zi, au venit să se bucure de realizarea frumoasă a satului și doi ungheneni cu rădăcini mileștene: Petru Langa, vicepreședintele raionului Ungheni, tot el președintele Federației Raionale de Fotbal Ungheni, și Valeriu Jardan, directorul Colegiului de Medicină  și președintele Asociației Teritoriale de Fotbal Ungheni.
”De ce nu am avut și eu un asemenea teren cînd eram mic? Băteam mingea prin buruiene, pe șes, prin mahala. Acum, copiii de aici vor avea condiții la care noi nici nu visam”, a făcut o remarcă  Valeriu Jardan. Amintiri similare l-au copleșit și pe Petru Langa, care ne-a mărturisit că, deși locuiește de ani buni la Ungheni, nu-i este indiferent ceea ce se petrece în satul natal și, ori de cîte ori are ocazia, revine la Milești pentru a marca împreună cu consătenii evenimentele frumoase.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *