În poșeta femeii | Cum să scapi de petele dificile din casa ta

Imagine simbol: www.gorj-domino.com

Imagine simbol: www.gorj-domino.com
Imagine simbol: www.gorj-domino.com

Acţionează rapid, cu soluţia potrivită şi vei evita să te stresezi mai tîrziu.
Pentru petele de cafea sau ceai amestecă într-o sticlă cu pulverizator 200-250 ml de oţet alb şi aceeaşi cantitate de apă. Pulverizează peste pată, după care şterge cu o cîrpă umedă. Apoi, tamponează cu o soluţie de amoniac diluat (1 lingură de amoniac la o cană cu apă). Şterge cu o cîrpă curată, umedă, urmată de o cîrpă uscată.
La petele de gumă sau ceară aplică o bucată de gheaţă, pînă ce guma sau ceara se întăreşte, apoi răzuie uşor cu un pieptene sau un cuţit. Tamponează cu puţin detergent de vase ca să elimini orice reziduu. Şterge cu o cîrpă curată, umedă.
Pentru petele de grăsime (de la pizza, sosuri) – presară mălai sau pudră de talc peste pete, pînă cînd se absorb. Perie apoi cu o cîrpă uscată.
Petele de vin alb se spală cu apă şi puţin detergent de vase. Şterge cu o cîrpă curată şi umedă.
Petele de vin roşu se tamponează cu o cîrpă umedă, după care se foloseşte o cîrpă curată pe care pui puţin vin alb sau oțet, tamponează din nou. Dacă încă nu a dispărut pata poţi presăra bicarbonat de sodiu, se lasă 20 de minute şi se şterge cu o cîrpă curată.
Pentru petele de alcool transparent se amestecă o lingură de oţet alb cu două treimi spirt medicinal. Cu o cîrpă uscată se tamponează pata.
Cerneala. Înmoaie o periuţă de dinţi curată în spirt medicinal; scutură surplusul de spirt şi freacă uşor zona pătată.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *