”Polobocul de aur” a ajuns la Romanovca

În fotografie: Ion Radu îşi demonstrează vinul din beciul său

În fotografie: Ion Radu îşi demonstrează vinul din beciul său
În fotografie: Ion Radu îşi demonstrează vinul din beciul său

Ion Radu din Romanovca, cel care a produs o impresie de nedescris, cu vinurile sale de casă, asupra specialiștilor de la fabrica de vinuri din Ungheni, în cadrul concursului regional ”Polobocul de Aur”, și-a ridicat premiul mare și la Chișinău.
Dînsul a fost declarat învingător la nominalizarea ”Vin tînăr din soiuri hibride”, categoria ”Cel mai bun vin roşu”. Și la Chișinău, ca și la Ungheni, a făcut furori. Simplu la vorbă, profund în gîndire, Ion Radu, pensionar, a spus pe șleau tot ce a gîndit. Nu premiile și nici banii l-au făcut să participe la concurs, ci dorinţa de a demonstra că un vin de calitate se poate produce şi în condiţii de casă. Și a demonstrat. S-a declarat foarte satisfăcut de faptul că membrii juriului de la Ungheni au fost ”corecți și cinstiți”. ”Așa ar trebui să fie și cei de la guvernare”, a subliniat dînsul în prezența președintelui Parlamentului, Igor Corman, îndemnîndu-l atît pe el, cît și pe colegii săi, să aplece mai mult urechea la oamenii de la sate.
Ion Radu îngrijește 70 de hectare de viţă de vie, unde are zece soiuri de struguri. De mare ajutor îi este soția Efrosinia. Cei care au gustat din vunul soților Radu nu-l vor uita niciodată. ”Îi natural”, zice gospodarul, după care accentuează că va participa la concurs și la anul.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *