Întrebuințări utile ale lămîilor

lamieIndiferent dacă le punem în apă și în băuturi răcoritoare sau le folosim la îngrijirea tenului, există mai multe întrebuințări ale lămîilor decît ai crede. Niciodată nu se știe cînd vei avea nevoie de acest fruct miraculos.
Ia-ți adio de la petele de cerneală. Sucul de lămîie are caracter acid și te poate salva de urmele de cerneală. Este cel mai bine să-l aplici înainte de a se usca cerneala, apoi spală-ți haina în apă rece și observă cum are loc magia.
Păstrează-ți tocătorul curat. Lămîile te pot ajuta să scapi de petele de pe tocător. Stoarce o jumătate de lămîie peste tocător, freacă și lasă 20 de minute pentru a-și face efectul. Clătește cu apă și repetă procesul dacă este nevoie. Pe lîngă curățarea și dezinfectarea tocătorului, sucul de lămîie poate anula mirosurile puternice ale usturoiului, cepei sau ale altor legume cu miros puternic.
Reîmprospăteaza-ți rufele albe. Rufelor tale albe le lipsește strălucirea de altă dată? Adaugă o jumătate de cană cu suc de lămîie rufelor puse la înmuiat și niciodată nu vei mai avea nevoie de înălbitor.
Lustruiește oțelul inoxidabil, arama și oalele din cupru. Fă-ți oalele și ibricele să arate ca noi cu suc de lămîie și sare. Ia o felie de lămîie, pune sare pe ea, și îndepărtează petele. Adaugă puțină apă și vor arăta ca noi! Poți folosi această metodă și în cazul chiuvetelor din oțel inoxidabil.
Curăță răzătoarele. Răzătoarele pot fi imposibil de curățat, în special din cauza micilor bucăți de mîncare ce rămîn blocate în găuri. Data viitoare, cînd te vei confrunta cu această sarcină, freacă ambele părți ale răzătoarei cu o jumătate de lămîie.
Curăță cuptorul cu microunde. Știai că 4 lingurițe de suc de lămîie și o cană de apă se vor ocupa de curățat în locul tău? Pur și simplu, lași amestecul la fiert 5 minute, în cuptorul cu microunde, după care ștergi pereții acestuia fără efort.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *