Au plecat să creeze noi punți pentru investitori

În fotografie: Ilie Rău (primul din stînga) și Iurie Toma (al treilea din stînga) la Forumul din Viena

În fotografie: Ilie Rău (primul din stînga) și Iurie Toma (al treilea din stînga) la Forumul din Viena
În fotografie: Ilie Rău (primul din stînga) și Iurie Toma (al treilea din stînga) la Forumul din Viena

Pentru cîteva zile, președintele raionului Călărași, Ilie Rău, ”a evadat” din raza raionului. Dînsul  a plecat la Viena, într-o vizită de lucru. A plecat nu doar în calitate de președinte de raion, ci și de vicepreședinte al Euroregiunii ”Siret-Prut-Nistru”, pentru a participa la Forumul ”Invest în Iași”, organizat de către Consiliul Județean Iași și Asociația pentru Promovarea Economiei Cunoașterii.
”A fost o ocazie excelentă de a crea noi relații, de a atrage noi investiții”, a declarat domnia sa pentru ”Expresul” imediat după întoarcerea din Viena. Potrivit dînsului, participanții la Forum au avut parte de un program încărcat.
În prima zi, ei au participat la o întrevedere organizată de Ambasada României la Viena. A doua zi a fost dedicată Forumului propriu-zis, eveniment ce a avut loc în sediul Camerei de Comerț a Austriei din Viena și la care au participat numeroase personalități din business și administrație, atît din Iași, cît și din Viena. De notat că în componența delegației ieșene au fost incluși și patru președinți de raioane din R.Moldova.
Ilie Rău ne-a spus că a venit cu foarte multe idei, dar care necesită timp pentru a fi realizate. Dînsul însă nu a concretizat despre ce anume este vorba.
La același Forum de la Viena a participat și Iurie Toma, președintele raionului Ungheni. ”Am plecat la Viena pentru a crea punți de legătură cu investitori austrieci”, a spus dînsul.  La ora actuală, potrivit oficialului unghenean, se deschid noi oportunități pentru oamenii de afaceri din Austria, căci Aeroprotul din Iași a deschis o nouă cursă Iași-Viena. Astfel, acum e mai simplu să ajungi din Viena la Ungheni și invers. Unde mai pui că la Ungheni activează și o zonă economică liberă, care le oferă oamenilor de afaceri străini condiții excelente și facilități pe măsură.
”Prima rîndunică” deja a apărut. Pe 12-13 octombrie, e posibil să vină în R.Moldova unul dintre potențialii investitori austrieci.
”Trebuie să fructificăm din plin aceste legături care să devină nu doar rute turistice, ci și comerciale, care să aducă investitori, să creeze locuri de muncă și capital important pentru întreaga regiune”, avea să menționeze anterior, în cadrul Forumului, Cristian Adomniţei, conducătorul delegației, președinte al Consiliului Județean Iași, dar și președinte al Euroregiunii ”Siret-Prut-Nistru”.
Forumul a avut loc în perioada 22-25 septembrie, fiind, potrivit organizatorilor, cea mai importantă misiune economică desfășurată în vederea promovării oportunităților și proiectelor Iașului în Europa Centrală. Acum – și ale raioanelor din R.Moldova.
Natalia Junghietu, Lucia Bacalu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *