Apă potabilă și canalizare pentru 800 de gospodării

Imagine simbol: ph-online.ro

Imagine simbol: ph-online.ro
Imagine simbol: ph-online.ro

Peste 2000 de locuitori ai orașului Călărași vor avea, în cîțiva ani, apă potabilă la robinete. Dar și canalizare. Asta, după ce, pe 15 octombrie, a fost dat startul lucrărilor de construcție a unui apeduct în partea de nord-vest a oraşului.
Potrivit lui Nicolae Melnic, primarul de Călărași, în trei luni, va curge din robinete apa potabilă.  Dar temporar. ”Vrem să vedem cum va fi prima etapă a proiectului”, a explicat  dînsul. Apoi, peste doi ani, ei vor avea în permanență apă, dar și canalizare. ”Este un proiect foarte mare și foarte necesar celor ce locuiesc în partea de nord-vest a orașului”, a adăugat  Nicolae Melnic. Potrivit lui, costul total al proiectului este de peste 18 milioane de lei, bani veniți de la Fondul Ecologic Național. Primăria va veni cu o contribuție de 15% din valoarea totală a proiectului. ”Locuitorii din această regiune vor contribui financiar pe parcurs, deoarece, probabil, ei vor trebui să se conecteze singuri de la magistrală, iar pentru aceasta vor scoate din buzunar cîteva mii de lei”, a specificat primarul.
Deocamdată, au început lucrările de construcție a apeductului. În scurt timp, vor începe și lucrările asupra canalizației, dar numai după ce se va desfășura concursul de selectare a antreprenorului.
De notat că primăria orașului Călăraşi, în parteneriat cu Ministerul Mediului, a elaborat un proiect de dezvoltare a infrastructurii acestei părţi a oraşului, care, potrivit primarului, va îmbunătăţi condiţiile de trai a populaţiei şi va duce la ameliorarea situaţiei ecologice în oraş. ”Noi construim totul de la zero și vrem să facem lucrările calitativ, ca apeductul și canalizarea să țină cel puțin 50 de ani”, a mai spus Nicolae Melnic.
Zona de nord-vest a orașului Călărași numără 800 de gospodării cu o populaţie de 2 044 de locuitori. Pînă în prezent, ei nu au avut acces la rețelele de apeduct și canalizare.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *