VIDEO | Expoziţie de carte la Biblioteca Publică Raională „Dimitrie Cantemir”

IMG_0368Activităţile culturale organizate în cadrul Festivalului Naţional al Cărţii şi Naturii de către Biblioteca Publică Raională „Dimitrie Cantemir” continuă. La 9 septembrie, ca urmare a Zilei mondiale a literaturii, sărbătorită anual pe 8 septembrie, biblioteca a fost gazdă unei expoziţii de carte consacrate personalităţii istorice Dimitrie Cantemir „Homo universalis”, organizată în parteneriat cu Institutul Cultural Român din Chişinău, Direcţia de Învăţământ, Tineret şi Sport Ungheni şi Asociaţia istoricilor „Nicolae Iorga” din Ungheni.
La eveniment au participat elevi ai claselor a V-XII-a însoţiţi de profesori. Academicianul Valeriu Matei, Directorul Institutului Cultural Român din Chişinău, a ţinut o cuvîntare despre viaţa şi activitatea lui Dimitrie Cantemir. În scurt timp discursul său a preluat forma unui dialog interactiv, îndemnîndu-i pe elevi să-şi demonstreze cunoştinţele acumulate la tema respectivă.
Coleg de breaslă, academicianul i-a îndemnat pe profesori să utilizeze materialele expoziţiei date în scopuri didactice foarte utile. Conform spuselor domnului Valeriu Matei, asemenea expoziţii vor fi organizate foarte şi în instituţiile de învăţământ.
La finalul evenimentului, Biblioteca „Dimitrie Cantemir” s-a bucurat de o donaţie de carte din partea Institutului Cultural Român din Chişinău.IMG_0385 IMG_0380

Video: Canal Regional
Text: ungheni.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *