VIDEO | ”Torța păcii” a trecut și prin Ungheni

În fotografie: ”Alergarea pentru pace” pe Piața Independenței din Ungheni
În fotografie: ”Alergarea pentru pace” pe Piața Independenței din Ungheni
În fotografie: ”Alergarea pentru pace” pe Piața Independenței din Ungheni

Ungheniul a fost, la începutul săptămînii curente, pe 8 septembrie, gazda celei mai lungi ștafete din lume, de 24 mii de kilometri, cu genericul ”Peace Run” (”Alergare pentru pace”). Circa 15 atleți din Austria, Bulgaria, Cehia, Croația, Franța, Germania, Mexic, Rusia și Ucraina au ajuns aici, în dorința de a promova prietenia și pacea.
La intrarea în oraș, lor li-s-au alăturat 20 de atleți ungheneni în semn de susținere a mesajului de pace. Întreg grupul a fost întîmpinat cu pîine și sare pe Piața Independenței, de către elevii și profesorii de la Liceul ”Vasile Alecsandri”, lor alăturîndu-li-se și președintele raionului, Iurie Toma. ”Voi aduceți un mesaj foarte important pentru omenire. Ne bucurăm că Ungheniul face parte din itinerarul vostru”, li s-a adresat dînsul atleților.
La rîndul lor, oaspeții au menționat că Ungheniul i-a întîmpinat cu mult soare și bunăvoință, lăsîndu-le astfel impresii foarte bune despre localitate și oamenii de aici. ”Prin această acțiune,  care a luat startul în februarie, la Lisabona, Portugalia, și va finaliza în octombrie la Belgrad, Serbia, ne dorim să transmitem fiecărui om pe care îl întîlnim în cale că noi toți facem parte dintr-o familie mare și fiecare dintre noi este important pentru planeta Pămînt”, a declarat Sumahat Strohn din Germania, specificînd că ”Alergarea pentru pace” are o istorie de aproape trei decenii, fiind inițiată în 1987 de indianul Sri Chinmoy.
Potrivit Tatianei Lazăr, specialist principal tineret la Direcția Învățămînt, Tineret și Sport, nu este pentru prima oară cînd Ungheniul găzduiește această cursă. De fiecare dată, atît localnicii, cît și autoritățile sînt gata să primească torța păcii și să o transmită mai departe, în semn de solidaritate și prietenie.
”Alergarea pentru pace” a traversat 30 de localități din R. Moldova, pe o distanță de 233 km. Printre acestea se numără: orașul Ungheni și satele din raion: Bușila, Pîrlița, Sculeni. Peste tot sportivii au avut parte de multă ospitalitate.


VIDEO: Canal Regional


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *