Suprize pentru copiii din Bălănești

Imagine: localitati.casata.md

Imagine: localitati.casata.md
Imagine: localitati.casata.md

Noul an de studii a început cu suprize frumoase pentru cei 193 de elevi ai gimnaziului Bălănești. Cînd au revenit la școală, ei au rămas uimiți de ceea ce au văzut: două grupuri sanitare nou-nouțe, pentru fete și băieți, dotate cu veceuri, lavuare și cabine de duș. De nerecunoscut au devenit și holurile instituției, căci pe pereți au apărut personaje din desene animate. La fel și   sala de sport, reparată și amenajată ca la carte.
Directoarea gimnaziului, Svetlana Chirtoacă, a declarat pentru ”Expresul”că, de cînd a fost inaugurat noul edificiu al instituției, cu 26 de ani în urmă, reparații de o așa amploare nu au mai avut loc. Unde mai pui că pentru materialele de construcție și lucrările de reparație administrația școlii nu a cheltuit nici un ban. De toate a avut grijă un grup din 29 de voluntari, sosiți, în perioada 12 – 21 august, tocmai din Marea Britanie.
”În doar nouă zile, ei au făcut gimnaziul de nerecunoscut, fără a cere nimic în schimb”, a subliniat Svetlana Chirtoacă.
În una din zile, a poposit la Bălănești însuși ambasadorul Marii Britanii în Moldova, Phil Batson, însoțit de un grup de angajați ai Ambasadei. Oficialul nu s-a sfiit să-și schimbe costumul și cravata pe niște haine mai lejere, implicîndu-se activ în lucrările de reparație, alături de conaționalii săi. Gestul ambasadorului i-a lăsat fără cuvinte pe localnici. Ei au recunoscut că nu au mai văzut așa ceva niciodată.  ”Englezii, de la simpli cetățeni pînă la înalți oficiali, ne-au dat o lecție de neuitat”, a menționat Svetlana Chirtoacă, remarcînd că, grație acestor voluntari, oamenii din partea locului și-au făcut o impresie deosebită despre întreg poporul britanic.
De notat că englezii au adus cu ei la Bălănești două camioane pline cu toate cele necesare pentru reparație. Mai mult ca atît, ei și-au luat cu ei provizii și chiar saci de dormit. Chiar și așa, localnicii nu au ratat ocazia să le ofere bucate tradiționale, dar și un vin bun. Cei mici au pregătit pentru oaspeți un concert de zile mari. La despărțire, voluntarii englezi au promis că vor reveni la Bălănești cu daruri pentru cei mici, prilejuite de sărbătorile de iarnă.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *