Știai cît e de toxic balsamul de rufe? Vezi alternative eco pentru hainele tale

Imagine simbol: www.curademiere.ro
Imagine simbol: www.curademiere.ro

Deși balsamul de rufe poate face hainele mai mătăsoase și le oferă un miros mai proaspăt, acesta este unul dintre cele mai toxice produse. În spatele unor denumiri atît de frumoase care ne promit o primăvară perpetuă pentru rufele noastre stau, de fapt, niște substanțe chimice nocive.
Toate aceste chimicale au un miros urît și puternic, astfel că este nevoie să se adauge parfumuri puternice pentru a le acoperi. Parfumurile sînt cele mai toxice, mai ales că de multe ori acestea conțin sute de chimicale nemenționate pe etichetă. Balsamul rezistă multă vreme în țesăturile hainelor, prelungind contacul pielii cu aceste chimicale dăunătoare și crescînd riscul de afecțiuni ale sistemului nervos central, dureri de cap, amețeli, iritații ale pielii și ale tractului respirator, cancer pancreatic.
Din fericire, avem la îndemînă cîteva ingrediente care pot fi folosite cu succes pe post de balsam pentru rufe. Acestea sunt mai sigure pentru sănătatea noastră, dar și pentru mediul înconjurător.
Iată cîteva metode de a avea haine pufoasde, frumos mirositoare și care nu se electrizează:
adăugați în compartimentul pentru balsam de la mașina de spălat jumătate de ceașcă de bicarbonat de sodiu, dizolvat în apă sau o ceașcă de oțet alb, amestecat cu cîteva picături de uleiuri esențiale;
 introduceți între rufele din dulap un șervet gros din hîrtie sau pînză, pe care să aplicați 8-10picături de ulei esențial, pentru a le da un miros plăcut;
– pentru ca hainele să nu se mai electrizeze, puteți folosi o minge făcută din folie de aluminiu, mototolită, pe care o aruncați în uscător. Însă această metodă este una delicată, întrucît expunerea la aluminiu poate fi periculoasă pentru sănătate; de asemenea, hainele mai delicate pot fi agățate în timpul acestui proces.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *