La serviciu ca la sărbătoare

În fotografie: La deschiderea Oficiului poștal din Grozești

În fotografie: La deschiderea Oficiului poștal din Grozești
În fotografie: La deschiderea Oficiului poștal din Grozești

De acum încolo, angajații Oficiului poștal din Grozești vor merge la serviciu ca la sărbătoare. Locul lor de muncă a devenit de nerecunoscut după o reparație capitală, care s-a finalizat chiar recent. Pe 12 septembrie, într-o atmosferă festivă, ușile sediului renovat s-au redeschis pentru tot satul.
”Avem de toate: căldură, apă și condiții bune de muncă”, ni s-a lăudat Elvira Iancu, poștărița satului Grozești, ea declarîndu-se mai mult decît bucuroasă de schimbare. Bucuria ei este și de înțeles, pentru că, pînă a fi reparat, oficiul se afla într-o stare deplorabilă, iar la căldură pe timp de iarnă și apă la robinet nimeni nici nu îndrăznea să viseze.
De notat că toate cheltuielile pentru reparație au fost suportate de Întreprinderea de Stat ”Poșta Moldovei”. Acum, totul este nou-nouț, pînă și uniforma de serviciu a poștașului s-a înnoit. Oamenii din sat o vor recunoaște de departe pe poștărița lor, îmbrăcată la patru ace, cu sacou și fustă de culoare albastră și cămașă de culoare galbenă.
În aceeași zi, la festivitatea de inaugurare, Elvira Iancu a primit de la mai marii ”Poștei Moldovei” și o bicicletă nouă, pentru a se deplasa mai ușor către beneficiarii săi. Ceva mai devreme, poștărița primise o bicicletă, grație unei donații americane. ”Acum, voi merge la lucru ba cu una, ba cu alta”, spune dînsa.
Zilnic, poștărița trebuie să ajungă la cel puțin 15 case ale grozeștenilor, pentru a le duce ziarele preferate și pensiile. Cu bicicleta acest drum îl parcurge de două ori mai repede decît pe jos.
La evenimentul de inaugurare a Oficiului poștal din Grozești a fost prezent însuși ministrul Tehnologiei Informației, Pavel Filip. Oficialul a sosit în teritoriu cu noutăți pentru localnici. Dînsul le-a comunicat că, începînd cu 6 octombrie, va fi dat startul unui serviciu poștal nou, grație căruia transferurile bănești din Italia, Portugalia și Spania vor putea fi efectuate și prin intermediul oficiilor poștale.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *