Încă un pas spre civilizație și bunăstare

În fotografie: Inaugurarea stadionului la Onișcani

În fotografie: Inaugurarea stadionului la Onișcani
În fotografie: Inaugurarea stadionului la Onișcani

Sărbătoare triplă la Onișcani, pe 1 septembrie. De ea au avut parte, în primul rînd, copiii satului, dar și adulții. Pe lîngă faptul că a început un nou an de studii cu noi speranțe, au mai avut loc alte două evenimente de amploare.
Într-un mod festiv, în prezența a mai multor oaspeți, printre care:Valentina Stratan, deputat în Parlament, Ilie Rău, președintele raionului Călărași,  Vlad Cibotaru, reprezentantul Federației Moldovenești de Fotbal, la Onișcani a fost deschis un Centru de resurse pentru copiii cu cerințe educaționale speciale, dar și un mini-teren de fotbal cu înveliș artificial.
”Era foarte importantă deschiderea unui centru pentru copii cu nevoi speciale la noi în localitate”, a accentuat Valentina Grecu, directoarea gimnaziului, mai ales că aici își fac studiile șase copiii care necesită o atenție specială. ”Este un cabinet mai deosebit decît o clasă de studii, aici avem toate comoditățile, iar copiii se vor simți ca acasă”, a explicat dînsa. Potrivit Lidiei Buruiană, specialist la Direcția Învățămînt din Călărași, Centrul pentru resurse din Onișcani este al 15-lea de acest gen în raion.
Într-o atmosferă festivă a fost inaugurat și mini-terenul de fotbal, amplasat chiar în preajma  gimnaziului. ”Ne-am gîndit ca amplasarea lui să fie una rațională, pentru ca terenul să fie folosit și pentru orele de educație fizică, dar și pentru diverse competiții sportive”, a specificat primarul  Gheorghe Grecu. Potrivit lui, construcția terenului a costat circa 250 mii lei. Federația Moldovenească de Fotbal a oferit învelișul artificial, plasa și porțile, în valoare totală de 60 mii de lei. Restul, 190 mii de lei, au fost alocați din bugetul local. Primarul e mîndru de investiția făcută, căci, susține dînsul, terenul din Onișcani este printre primele din raion, ”de o calitate superioară cu o garanție de 25 ani”.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *