În ciuda embargoului rusesc

În fotografie: La iarmarocul din Bravicea

În fotografie: La iarmarocul din Bravicea
În fotografie: La iarmarocul din Bravicea

Agricultorii călărășeni nu disperă. Își vor vinde produsele, căci sînt de calitate. Important ca lumea să știe de ce sînt ei în stare.
Pe 24 august, zeci de producători agricoli s-au adunat la iarmarocul de la Bravicea. ”Acest eveniment se înscrie în campania de solidarizare cu producătorii autohtoni de fructe şi legume, lansată de Guvern”, a accentuat Anatolie Vulpe, șeful Direcției Agricultură, Relații Funciare și Cadastru Călărași.
Cumpărătorii, atît din sat, cît și din împrejurimi, au avut parte de o gamă variată de produse agricole, de la mure pînă la ardei și vinete. Entuziasmat de cele văzute, Gheorghe Pricinoc din Răciula, și el agricultor, a făcut o remarcă: ”Ar fi bine să fie organizateastfel de iarmaroace în toate satele”. ”Ar fi bine să fie organizate mai des asemenea iarmaroace”, a adăugat și Elizaveta Roșca din Hirova, legumicultoare.
Iulia Ghindă din Bravicea, însă, ne-a spus că nu așteaptă ca cineva să se gîndească la ea, ci merge din sat în sat pentru a-și vinde pepenii verzii.
”Am deja clienții mei, toți știu că harbujii sînt ecologici, iar prețul este accesibil pentru toată lumea”, a subliniat dînsa.
Potrivit primarului de Bravicea, Constantin Popa, organizarea iarmaroacelor aici a devenit o tradiție. ”Noi încercăm să le venim agricultorilor în ajutor așa cum putem, trebuie să găsim o soluție”, a accentuat dînsul.
În acea zi, cei mai activ participanți la iarmaroc au fost premiați de Consiliul Raional Călărași. Potrivit lui Victor Chicu, vicepreședintele raionului, fondul de premiere a fost de 7000 de lei.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *