Ceaiul din plante şi puterile lui vindecătoare

Imagine simbol: saramonti.ro

Imagine simbol: saramonti.ro
Imagine simbol: saramonti.ro

Multe ceaiuri din plante sînt cunoscute ca avînd puteri de vindecare cu bătaie lungă. Şi atunci de ce să nu faci mai multe lucruri în acelaşi timp: să te bucuri de aroma intensă a unui ceai care, pe deasupra, are şi proprietăţi minunate pentru sănătate?
Beneficiile de sănătate ale ceaiurilor din plante sînt foarte cuprinzătoare şi complet naturale, ajutînd la orice, de la refluxul gastric la nivelul fluctuant al zahărului din sînge, de la crampe la stomac pînă la depresie.
Ceaiul de brusture a fost îndelung cunoscut pentru puterea lui de a regulariza nivelul zahărului din sînge. Pacienţii cu probleme de ficat ar trebui să bea regulat ceai de brusture ca măsură preventivă.
Ceaiul de muşeţel (romaniță) ajută la diferite afecţiuni de stomac. Mai poate fi folosit cu succes la problemele de anxietate şi cele de natură nervoasă.
Ceaiul de ghimbir este foarte folositor pentru a combate răceala sau alte simptome ale acesteia. Este, de asemenea, folosit pentru înlăturarea alergiilor, în aceste cazuri este recomandat a se bea ceai de ghimbir zilnic.
Ceaiul verde ar putea fi cel mai faimos dintre toate ceaiurile. Proprietăţile vindecătoare ale ceaiului verde sînt numeroase şi cuprinzătoare: sporeşte fluxul sanguin, luptă cu virusul gripei, coboară nivelul zahărului din sînge, micşorează colesterolul, luptă împotriva infecţiilor bacteriene, funcţionează ca un puternic antioxidant.
Ceaiul de păducel este cunoscut ca ajutînd la curăţirea sîngelui şi micşorarea nivelului de zahăr total. Mai este folosit şi la complicaţiile hepatice şi este faimos ca avînd o acţiune rapidă. Păducelul are efecte deosebite asupra inimii.
Ceaiul de  lămâiţă (melisa) este cunoscut atît pentru capacităţile de a trata multe tipuri de probleme stomacale, cît şi pentru  ridicarea moralului celor care îl beau regulat.
În concluzie: utilizați cît mai des ceaiuri naturale, ceaiurile folosite de strămoșii noștri. Sînt cele mai sănătoase!


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *