Au primit cheia spre o viață mai bună

locuinte calarasi
În fotografie: Cel mai emoționant moment al beneficiarilor locuințelor sociale din Călărași

locuinte calarasi
În fotografie: Cel mai emoționant moment al beneficiarilor locuințelor sociale din Călărași

 
Emoții pozitive, lacrimi de bucurie, fericire s-a putut citi pe chipurile celor 40 de familii din Călărași, beneficiare ale locuințelor sociale.
Pe 19 septembrie, Ilie Rău, președintele raionului, le-a înmînat acestora, într-o atmosferă festivă, cheile de la apartamentele lor. ”Este un eveniment plăcut în viața voastră. Îmi pare bine că majoritatea dintre voi sînteți tineri, ceea ce înseamnă că veți găsi un echilibru și limbaj comun între voi”, li s-a adresat celor prezenți la eveniment dînsul, dorindu-le, totodată, ca noile locuințe, construite în stil european, să le ofere confort și comoditate.
Ludmila Trifan, una dintre beneficiarele locuințelor respective, a așteptat această zi aproape zece ani. Nu a fost în zădar. Acum se simte cea mai fericită, mai ales că evenimentul s-a produs chiar în ajun de ziua ei de naștere. Ce cadou mai frumos decît cheile de la un apartament și-ar fi putut dori? ”Cel mai mult mă bucur pentru familia mea, pentru copiii mei care mă întrebau aproape zilnic cînd vom trece în casa noastră”, spune, cu ochii înlăcrimați de bucurie, dînsa.
Nici odată nu a avut curiozitatea să intre în clădire atîta timp cît a fost în construcție. Dar, atunci cînd trecea pe alături, avea grijă să le spună celor doi copii ai ei că, în curînd, vor avea aici o locuință a lor, spațioasă și luminoasă. ”Nu vă puteți imagina ce bucurie am văzut în ochii lor cînd am trecut, dimineața, pe aici și le-am spus că deseară vor putea veni deja să ne vedem casa”, continuă  Ludmila Trifan.
Deși condițiile le-ar permite oamenilor să treacă aici cu traiul imediat, Ludmila Trifan spune că mutarea în locuință nouă ar putea dura. Nu doar pentru familia ei, ci și pentru altele. ”Nu ne-am putut permite să punem bani deoparte pentru mobilă. Acum va trebui să contractăm, cred eu, un credit. Sper că într-o lună vom locui deja aici”, adaugă.
Chiar și așa, bucuria proaspeților locatari nu aveai cum să n-o observi. Cu toții au venit cu o mulțumire profundă pentru Consiliul raional Călărași. ”Am putea scrie o carte întreagă despre obstacolele pe care le-am avut pînă a se construi această casă. Contează, însă, finalul, contează că visul fiecăruia dintre noi a devenit realitate”, spune Tudor Tihon, după 11 ani de așteptare.
”Cheița pe care am primit-o astăzi sper să ne deschidă o filă nouă în viață, una mai frumoasă, mai bogată în fericire, prosperitate și cu tot ceea ce ne dorim”, a subliniat și Zinaida Tulbur, o altă locatară a blocului respectiv.
După asemenea clipe emoționante, președintele raionului a menționat că va face tot posibilul să obțină un nou teren pentru a mai construi un bloc cu locuințe sociale.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *