Zece ani de schimb școlar

Imagine: albasat.md

Imagine: albasat.md
Imagine: albasat.md

Francezii continuă să descopere Nisporeniul și asta, datorită unor schimburi școlare care au loc deja de un deceniu. În perioada 21 iulie – 6 august, Antena Nisporeni a Alianței Franceze a fost gazda unui grup din cinci copii și un profesor de la gimnaziul ”Jean Valette” din orașul St. Amand-Montrond. Și, așa cum evenimentul a fost unul aniversar, nisporenenii s-au gîndit să-și întîlnească oaspeții așa cum o pot face mai bine: cu plăcinte dintre cele mai gustoase, cu zeamă de casă, cu frigărui și porumb copt la grătar, cu multe fructe de sezon, dar și cu un program divers de acțiuni pentru toată perioada de sejur.
Nici o zi nu a trecut fără rost. Accentul a fost pus  pe excursii, ne-a comunicat Raisa Andriuță, directoarea Antenei Nisporeni a Alianței Franceze. Gazdele i-au ghidat pe francezi la Fabrica de vinuri ”Struguraș” din Nisporeni, care este cartea de vizită a localității, la Centrul social ”Încredere”. Apoi au mers în satele Vărzărești și Iurceni, unde au luat cunoștință de unele practici de succes în domeniul afacerilor rurale. Tot în perioada respectivă au mai vizitat mănăstirea Curchi și Casa-muzeu Alexandru Donici din raionul Orhei, precum și Complexul memorial ”Capul de pod Șerpeni”. Au fost, bineînțeles și la Chișinău.
Oaspeții francezi au declarat, la final, că au rămas impresionați de frumusețea locurilor vizitate. Totodată, au rămas un pic uimiți de drumurile proaste și… veceurile din curți.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *