Ungheneanul de aur al României. Primul aur mondial al României în 2014, într-o probă olimpică

Imagine: ziarulnational.md

 

Imagine: ziarulnational.md
Imagine: ziarulnational.md

Cei mai titraţi sportivi în activitate de la kaiac-canoe, Liviu Lazăr Dumitrescu şi ungheneanul Victor Mihalachi, au adus României prima medalie de aur în 2014, la o probă olimpică.

Sportivii legitimaţi la Dinamo au câştigat duminică finala de la canoe dublu – 1000 de metri de la Campionatele Mondiale de la Moscova, după ce au condus de la început până la sfârşit. La jumătatea cursei, românii aveau un avans de aproape două bărci în faţa ungurilor Henrik Vasbanyai – Robert Mike, campionii europeni en titre.
Maghiarii au atacat puternic pe ultimii 250 de metri, dar Dumitrescu şi Mihalachi au rezistat, trecând linia de sosire în 3:28,340. Ungurii au venit la numai trei zecimi de secundă în urma lor. În 2014, România mai obţinuse o singură medalie mondială într-o probă olimpică, Tiberiu Dolniceanu – bronz la sabie.
Amintim că 
Mihalachi a fost adus în 2009 la lotul olimpic al României de către fostul antrenor coordonator Ivan Patzaichin. Este născut în satul Floriţoaia Veche (raionul Ungheni), din Republica Moldova.
Sursa: ziarulnational.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *