Sînt cei mai buni de pe meleagurile natale

jocuri
În fotografie: Cel mai plăcut moment: înmînarea cupei

O adevărată sărbătoare s-a produs, la 18 iulie, pe stadionul din Călărași. Peste 40 de tineri din raioanele Ungheni, Nisporeni, Călăraşi au participat la competiţiile militar-sportive zonale „Pe meleagurile natale”. Cele trei echipe au trecut prin opt probe „de foc”, pentru a-şi demonstra abilităţile fizice, dar şi intelectuale. Pînă la urmă, cel mai mult a reușit să impresioneze echipa din Ungheni, care a și obţinut cupa. Gazdele s-au clasat pe locul doi, iar tinerii din Nisporeni – pe locul trei.
Potrivit lui Vladimir Soloviov, şeful Secţiei administrativ-militare Călăraşi, scopul acestei activităţi a fost promovarea sportului, tradiţiilor militare, educarea militaro-patriotică, precum şi a modului sănătos de viaţă. „Dar, în primul şi în primul rînd, prin această activitate încercăm să ridicăm spiritul de patriotism în rîndul tinerilor”, a subliniat dînsul.
În calitate de public şi suporteri, la eveniment au fost prezenţi mai mulţi călărăşeni, dar și un grup decopii de la tabăra de odihnă ”Romaniţa” din Oricova.O surpriză mare le-au făcut celor prezenți militarii companiei cu destinaţie specială a unității militare a Departamentului trupelor de carabinieri al Ministerului Afacerilor Interne.Ei, 15 la număr, au prezentat un complex de exerciţii demonstrative de luptă corp la corp. Spectatorii și participanții la competiții au rămas impresionați, în mod deosebit, de ”dezarmarea şi imobilizarea inamicului”, dar și de celelalte  procedee.
”Pe meleagurile natale” este o manifestaţie organizată de Secţia administrativ-militară Călăraşi, în comun cu administraţia publică locală. În luna august, echipa cîștigătoare a competițiilor zonale, cea din Ungheni, va participa la etapa republicană a acestor jocuri militar sportive.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *