Oul de prepeliţă, medicamentul minune

Imagine: www.copilul.ro

Imagine: www.copilul.ro
Imagine: www.copilul.ro

Ouăle de prepeliţă aduc o serie de beneficii organismului, au o valoare nutriţională de patru ori mai mare decît ouăle de găină, iar medicii le recomandă în tratarea diverselor boli sau pentru menţinerea stării de sănătate.
Ouăle de prepeliţă nu au contraindicaţii, astfel că oricînd este benefică o cură cu acestea. Faţă de oul de găină, cel de prepeliţă conţine de cinci ori mai mult fosfor, de 7,5 ori mai mult fier, de 15 ori mai multă vitamina B2 şi de şase ori mai multă vitamina B1. Mai mult decît atît, ouăle de prepeliţă mai conţin şi calciu, zinc, sulf şi potasiu.
Sînt excelente pentru revitalizarea organismului la orice vîrstă, au efect benefic în perioada postnatală, după intervenţiile chirurgicale şi radioterapii, în cazurile de anemie, spasmofilie, migrene şi astenie nervoasă.
Totodată, ouăle de prepeliţă sînt recomandate şi persoanelor care nu suferă neapărat de vreo afecţiune, ci doar pentru menţinerea stării de sănătate. Ele pot înlocui perfect oul de găină. În acest caz, se indică administrarea unui ou de prepeliţă fiert moale, o dată pe zi, chiar şi pe perioade lungi de timp.
Ouăle de prepeliță reglează şi îmbunătăţesc funcţionarea inimii, întăresc aparatul cardiovascular; scad nivelul colesterolului, reglează aciditatea gastrică şi digestia, ajută în tratarea bolilor renale şi de ficat, ajută foarte mult şi în cazurile de rinită alergică, alergii şi eczeme, sînt benefice în afecţiunile oftalmologice, reglează nivelul zahărului din sînge în cazurile de diabet, acţionează pozitiv asupra creierului şi întîrzie procesele degenerative de îmbătrînire.
Dacă bei cîte cinci ouă crude dimineaţa, pe stomacul gol, pînă la orele 15.00 sau 16.00 nu-ţi va mai fi foame. Ele taie pofta de mîncare, dar, în acelaşi timp, te hrănesc şi îţi furnizează energia de care ai nevoie.
Atenție! Dacă nu poți înghiţi ouăle crude, le pot amesteca cu puţină miere de albine, brînză proaspătă de vaci sau cu lămîie. Încearcă.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *