Nu le va mai fi frică de fum și pară

În fotografie: Vasile Zaharia demonstrînd detectorul de fum

În fotografie: Vasile Zaharia demonstrînd detectorul de fum
În fotografie: Vasile Zaharia demonstrînd detectorul de fum

Peste 600 de familii din Călărași vor fi protejate de incendii, datorită unor detectoare de fum.  ,,Vom instala detectoarele începînd cu luna septembrie și doar în locuințele familiilor defavorizate”, a accentuat Vasile Zaharia, șeful Secției Situații Excepționale (SSE) Călărași, adăugînd că ”este o acțiune de caritate”.

La începutul săptămînii, Ambasada SUA la Chișinău a transmis SSE din Călărași 1248 de detectoare, în valoare de circa 10 mii USD, atît pentru orașul Călărași, cît și pentru localitățile rurale ale raionului.

Proiectul de dotare a locuințelor cu detectoare de fum este o continuare a unui proiect-pilot, lansat la Călărași în septembrie 2013. Atunci, banii – circa 40 mii de lei – au fost alocați de  Primăria Călărași, fiind achiziționate 76 de detectoare care, ulterior, fuseseră instalate în 33 de locuințe. ”Spărăm că detectoarele pe care le-am primit acum vor fi suficiente. Dacă, însă, vom stabili că mai avem nevoie și de altele, vom încerca să căutăm noi parteneri dispuși să ne finanțeze”, a spus Vasile Zaharia.

La ora actuală, Călărașiul e unicul raion din republică cu un număr atît de mare de detectoare de fum.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *