Mîndrul tricolor – pe dealul Bălăneștilor

În fotografie: Inaugurarea tricolorului la Bălănești, 27 aprilie 2013 Foto: www.elidor.info

În fotografie: Inaugurarea tricolorului la Bălănești, 27 aprilie 2013 Foto: www.elidor.info
În fotografie: Inaugurarea tricolorului la Bălănești, 27 aprilie 2013
Foto: www.elidor.info

Doar trei luni – atît a rezistat tricolorul uriaș, arborat cu mult fast pe cel mai înalt deal din R. Moldova, la Bălănești, pe 27 aprilie 2013. La acel eveniment participase însuși șeful statului, Nicolae Timofti. Vînturile și ploile au făcut zdrențe pînza tricoloră, cu lungimea de 7 metri și lățimea de 3,5 metri, înălțată pe un catarg de 27 de metri.
”La înălțime vîntul este de cîteva ori mai puternic decît în zonele cu altitudini mai mici. Nu-i de mirare că drapelul s-a rupt atît de repede”, spune primarul de Bălănești, Grigore Pîrțac. Asta însă nu înseamnă că, în locul drapelului vechi, nu trebuie să fîlfîie un drapel nou.
În luna aprilie curent, chiar în preajma Zilei Drapelului de Stat, pe catargul de la Bălănești a apărut un nou tricolor. Este adevărat, cu mult mai mic. ”E de mărimea celui de la primărie”, a specificat primarul. Iar costul lui e de 12 ori mai mic decît al celui precedent.
Grigore Pîrțac ne-a spus că actualul tricolor a costat circa 500 de lei, bani cheltuiți din bugetul local, pe cînd costul celui dîntîi drapel a fost de circa 6000 de lei.
Edilul bălăneștean a dat asigurări că niciodată catargul nu va sta gol. ”Vom schimba drapelul ori de cîte ori va fi nevoie”, a subliniat dînsul, dînd de înțeles, totodată, că nu este dispus să cheltuie bani publici pentru drapele uriașe și se va limita la cele de mărime standard.
Pentru a nu-l lăsa zdrențe, tricolorul ar trebui să fie schimbat pe dealul Bălăneștilor cam de patru ori pe an, ceea ce înseamnă că primăria ar trebui să cheltuiască anual, pentru drapele simple, vreo două mii de lei. Dacă ar decide, într-o bună zi, să revină la tricolorul uriaș, suma cheltuită anual ar crește pînă la circa 24 mii de lei.
Reamintim că decizia de a instala acel drapel uriaș la Bălănești a fost ultimul document, semnat pe 30 iunie 2012, de către Vlad Filat în calitate de prim-ministru.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *