Mare și frumoasă, dar, deocamdată, fără folos

Imagine : paoramio.com

Imagine : paoramio.com
Imagine : paoramio.com

Satul Pîrjolteni se mîndrește cu o casă de cultură ”mare și frumoasă”, vorba Svetlanei Danu, secretara consiliului local. ,,Dar, pe cît de mare și frumoasă e, pe atît de mari îi sînt și problemele”, accentuează dînsa.
La ora actuală, aici nu se organizează nici un fel de activități, căci e nevoie încă de multe investiții pentru a o face în totalitate funcțională. Primăria a investit mult și încă mai investește în ea. Cu ceva timp în urmă, a fost schimbat integral acoperișul și o parte din geamuri și uși. Recent, a fost achiziționat un set de instrumente muzicale, în valoare de 25 mii lei, și 9 costume populare pentru ansamblul folcloric local ,,Plai de dor”. Trompetistul Ion Cataramă, care este și consilier local, și căruia îi aparține ideea de a procura setul de trompete, își dorește cu ardoare să înființeze, pentru copiii din localitate, un cerc extracurricular de studiere a trompetei.
Următorul pas pe care vor să-l facă oficialii din administrația publică locală, pentru o funcționare mai bună a casei de cultură, este reabilitarea sistemului de încălzire. ”Este cea mai costisitoare procedură pentru noi, dar sperăm că, poate, cu timpul, vom rezolva și această problemă, se vor mai întoarce și alții cu fața spre cultură”, spune Svetlana Danu, după care accentuează: ,,Vrem ca tinerii, dar și copiii din sat, să aibă o ocupație, să nu umble toată ziua pe drumuri fără rost sau să stea ore în șir la calculator”.
Potrivit dînsei, bugetul pentru anul viitor este foarte limitat, ceea ce le va permite să întrețină doar personalul casei de cultură. ,,Cu forțele proprii o întreținem așa cum putem”, a explicat oficialul.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *