Cu ordine și medalii înainte în Europa

distinctii de statLiliana Palihovici, Vladimir Plahotniuc, Anatolie Arhire, Maria Ciobanu, Oleg Efrim, Eugen Carpov și Daniela Morari. Sînt nume foarte cunoscute, dar și mai puțin cunoscute pentru public. Ce ar avea acești oameni în comun?
În primul rînd, cu toții fac parte din categoria înalților demnitari de stat. În al doilea rînd, toți sunt originari din regiunea Ungheni-Nisporeni-Călărași. În al treilea rînd, Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, le-a conferit lor, dar și altor 44 de oficiali, distincții de stat, pentru că  ”au contribuit decisiv la desăvîrșirea obiectivului major de politică externă al Republicii Moldova – asocierea politică și integrarea economică cu Uniunea Europeană”.
Liliana Palihovici este vicepreședinta Parlamentului și-și trage rădăcinile din satul Horodiște, Călărași. Ea a primit cea mai înaltă distincție de stat – Ordinul Republicii. Același ordin l-a primit și Vladimir Plahotniuc, ex-prim-vicepreşedinte al Parlamentului, originar din satul Grozești, Nisporeni.
De ordinul ”Gloria muncii” s-au învrednicit deputații: Anatolie Arhire, născut la Vulpești, Ungheni, anterior vicepreședinte al raionului Ungheni; și Maria Ciobanu, născută la Găureni, Nisporeni, anterior șefă a Direcției Învățămînt, Tineret și Sport. Același ordin i-a fost conferit  ministrului Justiției, Oleg Efrim, originar din satul Cornești, Ungheni, dar și lui Eugen Carpov, viceprim-ministru, născut în orașul Ungheni.
Daniela Morari, originară din orașul Ungheni, director adjunct de direcție generală la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, a primit medalia ”Meritul Civic”.
Astfel, practic fiecare al șaptelea ”premiat” provine din regiunea Ungheni-Nisporeni-Călărași.    ”Șeful statului a acordat decorațiile la propunerea Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, precum și a partidelor care formează Coaliția pentru Guvernare Pro-Europeană”, se menționează într-un comunicat de presă al Președinției din 24 iulie curent.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *