Alexandru Ambros: „Parcursul european e unul logic şi firesc”

Alexandru AmbrosAlexandru Ambros, primarul de Ungheni, membru al PLDM, ne-a declarat că, pentru el, vectorul proeuropean este indiscutabil. „Semnând Acordul de asociere cu UE, guvernul n-a făcut altceva decât să asigure o continuitate normală şi logică a aspiraţiei ţării noastre.
Suntem la frontiera UE şi e absolut firesc şi logic să ne dezvoltăm în direcţia Uniunii Europene. Ar fi incorect să punem întrebarea cu privire la alegerea între UE şi Uniunea Vamală. E vorba de nivele diferite de integrare. Până acum, am avut un regim de liber schimb în cadrul CSI şi nu l-am avut cu ţările UE.
Odată cu semnarea Acordului de asociere şi intrarea în vigoare a zonei de liber schimb, am egalat relaţiile noastre cu Occidentul şi cele pe care le-am avut în spaţiul CSI. Uniunea Vamală prezintă deja un nivel depăşit şi nu putem egala o uniune care, de facto, există doar teoretic. Relaţiile cu statele din Uniunea Vamală trebuie să fie prietenoase, pragmatice, cu interes reciproc şi, în aceste condiţii, vor deveni durabile. În raporturile noastre cu Rusia ar fi bine să urmăm modelul statelor baltice”.
Sursa: jc.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *