VIDEO | De șase ori laureați la un festival din Grecia

grecia
Timp de o săptămînă, orchestra de muzică populară „Struguraş” și ansamblul de dansuri populare ”Struguraș” de la Palatul culturii din Ungheni s-au aflat în Grecia. Nu pentru a se odihni, ci pentru a participa la Festivalul internațional de folclor și dansuri populare ”Karaiskakeia”, desfășurat în orașul Karditsa. Acest eveniment cultural, dedicat unui erou local, Giorgos Karaiskaki, s-a aflat la ediția a 47-a. „Struguraş” a participat deja de şase ori la festivalul respectiv şi, de fiecare dată, a obţinut titlul de laureat.
După ce au revenit la Ungheni, artiștii ghidați de Aliona Leșanu, directoarea Palatului culturii, Nina Pricladov, coregraful colectivului de dansatori, și Dumitru Plaschevici, dirijorul orchestrei, s-au grăbit să-şi împărtășească impresiile ”Expresului”. ”Am rămas impresionați de ospitalitatea  gazdelor, dar și de locurile minunate pe care le-am vizitat în Grecia”, a mărturisit Vlada Stefanchevici, dansatoare.
Afirmațiile ei au fost confirmate și de către Aliona Leșanu și Nina Pricladov. Ambele s-au arătat mai mult decît satisfăcute de prestația unghenenilor. Programul artistic a cuprins 14 dansuri populare, dintre care patru – din cultura altor popoare. „Ne-am pregătit foarte serios pentru acest festival. Nu întîmplător, chiar din primele zile ale festivalului, mai multe ziare locale din Karditsa au scris despre prestația dansatorilor şi instrumentiştilor noştri” , a menţionat Aliona Leșanu. Potrivit dînsei, unghenenii au fost remarcați și de ceilalți participanți la festival, din Israel și Egipt. Aceştia le-au făcut deja invitații unghenenilor  la evenimente similare din țările lor.

Sursa: Canal Regional


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *