Mici, dar voinici: vor să oprească dezastrul

Imagine simbol: bzi.ro

Imagine simbol: bzi.ro
Imagine simbol: bzi.ro

Încă un proiect cîştigat de AO „Alături de copil” de la grădiniţa nr. 9 „Steluţa” din Ungheni! „Auziţi-ne glasul. Sînt mic, dar ştiu: opriţi dezastrul, mîine poate fi tîrziu” – aşa se numeşte proiectul, iar titlul vorbeşte de la sine.
„Datorită unor asemenea proiecte, vom reuşi să creştem o generaţie pe care ne-o dorim”, a declarat Lucia Gavriliuc, directoarea grădiniţei.  Timp de două luni, vor avea loc numeroase activităţi, menite să sensibilizeze comunitatea privind protecţia mediului.
Educatorii de la grădiniţă vor elabora cărţulii cu jocuri şi fişe la educaţia ecologică, pe care le vor pune, ulterior, la dispoziţia copiilor din grădiniţă, dar şi a celor ce frecventează biblioteca „Dimitrie Cantemir”.
Vor fi distribuite, de către copii, fluturaşi cu mesaje şi îndrumări din partea micuţilor pentru adulţi. Atît pe teritoriul grădiniţei, cît şi al bibliotecii aflatae în preajmă, vor fi instalate bănci de odihnă şi coşuri de gunoi, iar în copaci – căsuţe pentru păsărele.
De notat că bugetul total al proiectului respectiv este de 21710 lei, dintre care Fundaţia Comunitară Ungheni va oferi 10 mii de lei, Primăria – 5000 lei, AO „Alături de copil” – 3500 lei. Cu un suport substanţial, de 1500 lei, va veni şi ISC „TDV Group” SRL (Briconi).
Proiectul a fost elaborat, graţie Programului de granturi pentru copii şi tineri al Fondului pentru Tineri Ungheni, cu suportul Fundaţiei Comunitare Ungheni.  Anume acest program, anunţat recent, i-a făcut  pe membrii AO „Alături de copil” să se apuce din nou de treabă şi să mai obţină o finanţare.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *