În bucătărie cu… Zina Ambros | Peşte în aluat

Imagine simbol: retete.unica.ro

Imagine simbol: retete.unica.ro
Imagine simbol: retete.unica.ro

Este casnică şi locuieşte în satul Pîrliţa. Am întîlnit-o la Festivalul plăcintelor şi sarmalelor din această localitatea. Cu masa plină de bucate, îşi aştepta „oaspeţii” ca să-i aprecieze munca. Pînă una alta, am luat-o la întrebări. Un peşte în aluat mi-a furat atenţia. Am ispitit-o care este secretul acestei reţete. „La noi în casă, de fiecare sărbătoare, este obligatoriu ca acest peşte să fie pe masă. Reţeta am adus-o tocmai din Leningrad”, povesteşte gospodina. A împărtăşit-o şi cu cititorii „Expresului”.
Peşte în aluat
Pentru umplutură este nevoie de un peşte mai mare, fie proaspăt, fie congelat. După ce se fierbe bine, peştele se dezosează cu atenţie.
Aparte, într-o tavă, se toarnă un pic de ulei, se taie ceapa în cubuleţe şi se rumeneşte. Peste ceapă se pune şi un morcovul tăiat cubuleţe, după care iar se lasă la foc pînă îşi schimbă culoarea. Apoi se adaugă codiţe de ceapă verde şi se ia tigaia de pe foc.
Compoziţia obţiunută se ametecă cu peştele dezosat, cu un ou, se adaugă sare şi piper după gust.
Aluatul se face ca pentru pîine dulce, cu lapte, smîntînă, un cub de unt şi un cub de drojdie, un pic de sare şi zahăr. După ce a crescut, se întinde o foaie, la mijloc se pune umplutura din peşte. Marginile foii se taie în fîşii înguste şi se răsucesc peste împlutură sub formă de cosiţă. Se unge cu ou şi se dă în rolă pînă capătă o crustă aurie.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *