Au decis să-şi împărtăşească experienţa

În fotografie: În parcul din Călăraşi

În fotografie: În parcul din Călăraşi
În fotografie: În parcul din Călăraşi

Administraţia publică din Călăraşi are toate şansele să obţină statutul „Autoritatea cu cea mai bună practică”, acordat de către IDIS „Viitorul” prin Programul Bunelor Practici ale Autorităţilor Publice Locale din Moldova, lansat în 2005 de către Consiliul Europei în cooperare cu Guvernul Republicii Moldova, asociaţiile de primari, proiectul USAID „Reforma autorităţilor publice locale”
Săptămîna trecută, pe 18 iulie, oraşul Călăraşi a fost vizitat de către echipa Programului, care şi-a propus să afle mai multe despre parcul modernizat de către călărăşeni în 2013.
„Sînt mîndru de această realizare şi pot considera parcul reamenajat drept cel mai mare proiect al anului 2013 pentru oraşul Călăraşi. Această experiență poate fi utilă pentru fiecare comunitate prin implicarea locuitorilor în identificarea ideilor de proiect şi implementarea ulterioară a acestora, fapt care contribuie la dezvoltarea durabilă şi frumoasă a localităţii”, le-a spus oaspeţilor din capitală  Nicolae Melnic, primarul de Călăraşi.
Parcul respectiv este rezultatul proiectului social „Donează pentru parcul tău”, unde întreaga comunitate s-a implicat activ în colectarea fondurilor şi a participat la lucrările de amenajare.Proiectul a fost implementat cu suportul Corpului Păcii, administraţiei publice locale şi al comunităţii, valoarea acestuia fiind de 381108 lei.
De notat că oraşul Călăraşi face parte din cele 27 de localități din R. Moldova selectate pentru a fi vizitate de către echipa Programului Bunelor Practici. După ce vor fi vizitate, autorităţi publice locale vor fi invitate să prezinte bunele lor practici în cadrul unei mese rotunde. Ulterior, vor fi selectate autoritățile publice locale cărora le va fi acordat Statutul „Autoritatea cu cea mai bună practică”.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *