Un ministru mulţumit la Călăraşi

În fotografie: Ministrul Marcel Răducan în inspecţie la Călăraşi

În fotografie: Ministrul Marcel Răducan în inspecţie la Călăraşi
În fotografie: Ministrul Marcel Răducan în inspecţie la Călăraşi

S-a întîmplat pe 12 iunie. Ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Marcel Răducan, s-a deplasat la Călăraşi, pentru a se documenta, la faţa locului, despre situaţia la blocul social, care se construieşte aici şi care, de fapt, este o premieră pentru R.Moldova.
După ce s-a interesat de “dinamica efectuării lucrărilor și respectarea graficului de execuție a acestora”, oficialul s-a declarat mulţumit și şi-a anunţat “verdictul”: pînă la finele lunii iunie, lucrările de construcție vor fi terminate, iar la inceputul lunii iulie locuinţele vor fi transmise în gestiunea autorităților publice locale.
La etapa actuală, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, au fost deja instalate ușile exterioare, iar în interior au fost efectuate lucrări  în proporție de 85%. În scurt timp, va fi amenajată și curtea exterioară a blocului cu teren de joacă pentru copii, precum și o parcare.
Blocul locativ cu locuinţe sociale din Călărași este primul care va fi dat în folosință în R.Moldova, după care  urmează să fie finalizate, în octombrie-noiembrie, lucrările la blocuri similare în raioanele Hîncești, Sîngerei și Briceni. Ministrul a declarat că, în acest an, va începe construcția locuințelor sociale în raioanele Soroca și Leova.
Amintim că proiectul “Construcția locuințelor sociale pentru păturile socialmente vulnerabile” este finanțat, în proporție de 65%, de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, 35% fiind contribuția Republicii Moldova. Proiectul este realizat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor cu sprijinul Consiliului raional Călărași, care a oferit construcția nefinalizată, terenul  și documentația de proiect, în valoare totală de circa 11 milioane de lei. Contribuția financiară a Băncii este de circa 14, 1 milioane lei. Printre beneficiarii de locuințe sociale vor fi: persoane cu dizabilități, familii cu mulți copii, familii tinere cu venituri mici sau în care cel puțin un membru este angajat al instituțiilor bugetare din educație, medicină, asistență socială.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *