Parcul industrial între vis și realitate

Imagine simbol: www.bizbrasov.ro

Imagine simbol: www.bizbrasov.ro
Imagine simbol: www.bizbrasov.ro

Nisporeniul are toate șansele să devină un centru atractiv pentru oamenii de afaceri din zonă, datorită unui parc industrial ce ar putea fi deschis aici pe viitor. Declarația îi aparține primarului de Nisporeni, Ion Gangan, și a fost făcută în cadrul festivităţilor prilejuite de aniversarea a 396-a de la prima atestarea documentară a localităţii, în fața unui public numeros, inclusiv a mai multor oficiali din Chișinău și din străinătate.
Potrivit edilului nisporenean, parcul industrial va fi specializat în procesarea produselor agricole și se va întinde pe o suprafață de şase hectare, „lîngă garajul fabricii de conserve”.
„Aici vor fi create condiții bune de prelucrare a legumelor și fructelor, începînd cu uscătorii de fructe și pînă la producerea țuicii”, a explicat primarul, menționînd, în același timp, că aici vor fi construite și frigidere pentru păstrarea legumelor și a fructelor în stare proaspătă. Ion Gangan a mai spus că, urmare a creării unui astfel de parc industrial la Nisporeni, viața social-economică a localității se va îmbunătăți simțitor.
Chiar dacă a fost descris cu lux de amănunte, parcul industrial de la Nisporeni este, în prezent, doar un proiect al primăriei locale desenat pe hîrtie. Pentru realizarea acestuia, ar fi nevoie de 16 milioane de euro, bani pe care autorităţile locale nu-i au şi nici nu au identificat sursele de finanţare. „Odată cu deschiderea porților europene pentru țara noastră, mizăm foarte mult pe ajutorul financiar care ar putea să ni-l ofere Uniunea Europeană”, a declarat Ion Gangan pentru ”Expresul”. Dînsul şi-a exprimat ferm convingerea că proiectul respectiv va avea sorți de izbîndă, ce-i drept într-un termen nedeterminat deocamdată.
Între timp, chiar și în lipsa surselor financiare necesare, autoritățile nisporenene se ocupă de pregătirea terenului destinat parcului, punînd la punct toate actele necesare pentru începutul lucrărilor de construcție.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *