Minunile pe care le fac seminţele de susan pentru sănătatea ta

Imagine simbol: www.foodstory.ro

Imagine simbol: www.foodstory.ro
Imagine simbol: www.foodstory.ro

V-aţi gîndit vreodată că nişte seminţe atît de mici, cum sînt cele de susan, pot avea efecte miraculoase asupra sănătăţii dumneavoastră? Nu le subestimaţi – e timpul să le includeţi în dieta dumneavoastră zilnică!
O singură lingură de seminţe de susan conţine suficiente vitamine şi minerale pentru ca organismul să fie energizat pentru cîteva ore bune. Şi, pentru că sînt bogate în minerale, fibre şi vitamine, seminţele de susan sînt esenţiale în menţinerea siluetei. Sînt recomandate mai ales în curele de slăbire, întrucît vă pregătesc corpul pentru efort şi vă dinamizează organismul.
Ele conţin multe proteine de calitate foarte bunăşi au capacitatea de a preveni mai multe boli grave.
Seminţele de susan au în conţinut magneziu şi alţi nutrienţi, ajutînd la prevenirea diabetului zaharat.Fitosterolii din seminţe au efect de scădere a colesterolului din sînge, îmbunătăţind în acelaşi timp şi digestia. Zincul din ele ajută la producerea de colagen, ceea ce îi conferă pielii mai multă elasticitate şi susţine reparararea ţesuturilor vătămate.
Folosirea regulată a uleiului din seminţe de susan reduce riscul de cancer de piele. În plus, conţinutul bogat de zinc din seminţele de susan întreţine sănătatea oaselor şi previne osteoporoza.Nivelul stresului va scădea atunci cînd consumaţi seminţe de susan, prevenind astfel bolile de inimă şi hipertensiunea. Persoanele care consumă mult alcool şi au probleme cu ficatul trebuie să apeleze şi ele la seminţele de susan. Nu în ultimul rînd, vederea este şi ea îmbunătăţită cu ajutorul seminţelor de susan. Antioxidanţii din aceste seminte luptă cu radicalii liberi, menţinîndu-vă tineri mai mult timp şi întărindu-vă sistemul imunitar.
Deci, presăraţi seminţe de susan pe orice prăjitură făcută în casă, peste salate sau cartofii la cuptor – veţi face o mare favoare sănătăţii dumneavoastră.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *