Despre Nîrnova la Strasbourg

NîrnovaRîulețul Nîrnova și problemele de mediu existente în preajma lui au nimerit în atenția Consiliului Europei. În perioada 2-5 iunie, la Strasbourg și-au dat întîlnire reprezentanți ai structurilor europene cu o delegație din R.Moldova, din care a făcut parte şi președintele raionului Nisporeni, Vasile Bîtca.
Înainte de plecarea la Strasbourg, Vasile Bîtca a declarat pentru ”Expresul” că a pregătit un discurs despre realizările din ultimii doi ani privind sanitația în bazinul rîului Nîrnova. ”Sper că, după ce mai marii din Europa se vor convinge că noi am realizat, pas cu pas, tot ceea ce ne-am propus în vederea curățirii rîului Nîrnova, ne vor oferi încă un vot de încredere și un sprijin financiar pentru a aduce la condiție acest rîuleț”, a menționat edilul, explicînd că ”a aduce la condiție” ar însemna construirea sistemelor de sanitație, viceelor publice, amenajarea spațiilor pentru gunoiști autorizate în localitățile adiacente rîului, dar și aprovizionarea acestora cu apă potabilă.
Delegația Republicii Moldova la Strasbourg va face cunoscut modelul de colaborare internațională în domeniul de saniție pentru asigurarea dezvoltării, din cadrul Convenției de Cooperare Descentralizată în domeniul canalizării în raionul Nisporeni dintre Asociația ”Solidaritate Europeană pentru Apă” din Franța, Asociația SEAM, Consiliul raional Nisporeni și Sindicatul Interdepartamental pentru sanitație al aglomerației pariziene (Franța).
Nîrnova este un afluent al rîului Prut, are o lungime de 49 km și trece prin preajma a 16 localități din raionul Nisporeni.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *