A început vacanţa de vară

Imagine simbol: www.voievod.org

Imagine simbol: www.voievod.org
Imagine simbol: www.voievod.org

Taberele de odihnă din regiunea Ungheni-Nisporeni-Călăraşi sînt în aşteptarea copiilor. Ce le oferă ele, dar şi cîţi bani trebuie să scoată părinţii din buzunar, citiţi în rîndurile ce urmează.
UNGHENI. Pentru confortul şi sănătatea copiilor, îşi vor deschide porţile trei tabere de odihnă: la Corneşti,  Rădenii Vechi şi Ungheni. Tabăra „Codreanca” din oraşul Corneşti şi, respectiv, „Plus Armonie” din Ungheni îşi vor începe activitatea pe 16 iunie. Vor fi organizate, în fiecare dintre ele, cîte trei ture. Ttabăra „Pro-Sănătatea” din Rădenii Vechi va fi deshisă pentru copii începînd cu 6 iulie. Aici vor fi organizate doar două ture.
Potrivit Eugeniei Cugut, specialist coordonator la Direcţia Învăţămînt, Tineret şi Sport Ungheni, Consiliul raional a alocat 800 mii de lei pentru odihna copiilor. Costul integral al unui bilet de odihnă este de 1330 de lei. Părinţii sindicalişti însă vor achita doar 20% din preţ, restul fiind acoperit de către Consiliul raional. În acest an se vor odihni în total 2600 copii, inclusiv în cele 11 tabere cu sejur de zi.
NISPORENI. În acest an, la tabăra de odihnă „Codru” din Mîrzoaia, unica tabără de stat din Nisporeni, se vor odihni 650 de copii. Pentru odihna acestora, Consiliul raional Nisporeni a alocat 640 mii de lei. Părinţii vor trebui să scoată din buzunar doar cîte 200 de lei în schimbul biletului de odihnă. Potrivit lui Valeriu Lungu, inspector şcolar la Direcţia Învăţămînt, Tineret şi Sport Nisporeni, foile de odihnă au fost repartizate în toate instituţiile de învăţămînt din raion conform cerinţelor, dar şi numărului de elevi. Tabăra va găzdui cîte 130 de copii în fiecare tură, în total fiind organizate cinci ture a cîte 12 zile. Prima tură şi-a început activitatea îla 9 iunie, iar ultima se va încheia la 15 august. La sfîrşitul lunii iunie, îşi va deschide uşile şi tabăra privată „Salut” din Vărzăreşti.
CĂLĂRAŞI. La tabăra de odihnă „Romaniţa” din Oricova se vor odihni, în acest an, 600 de copii. Odihna lor va fi organizată în şase ture. Potrivit Elenei Gonţa, şefa Direcţiei Învăţămînt, Tineret şi Sport Călăraşi, costul unei foi de odihnă pentru zece zile este de 1300 lei. Tabăra se va deschide la 15 iunie, iar ultima zi de odihnă a copiilor va fi la 24 august.
Totodată, în perioada 12-20 august, aici se vor odihni şi grupuri de copii din Italia, Franţa, Germania, Cehia şi Austria. „Consiliul raional are relaţii stabilite cu ţările respective şi, în fiecare an, avem aceste schimburi de copii”, a explicat Elena Gonţa. În anul curent, Consiliul raional Călăraşi a alocat 130 mii lei pentru procurarea a 100 de bilete de odihnă  pentru copiii din familiile defavorizate. În rest, părinţii vor trebui să achite integral costul biletului de odihnă.
La 5 iunie, şi-a început activitatea şi baza privată de odihnă din Sadova, unde vor fi organizate opt ture, iar costul biletului de odihnă e de 1400-2310 leiu, în dependenţă de condiţiile de cazare.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *