În bucătărie cu… Elizaveta Tîmbur | „Aricei” din brînză de vaci
Iată că am ajuns şi în bucătăria Elizavetei Tîmbur, directoarea Bibliotecii publice din Nisporeni. Ne-a servit cu o gustărică delicioasă şi uşor de preparat. Este o reţetă inventată de ea şi, după ce a pregătit-o prima dată, a decis: gustărica rămîne una tradiţională în familia ei. Astfel, este prezentă pe masă la orice sărbătoare, pentru că este adorată de toţi membrii familiei. În plus, se prepară într-un timp foarte scurt.
„Aricei” din brînză de vaci
Este nevoie de: 0,5 kg brînză de vaci, 150 gr caşcaval, 4-5 căţei de usturoi, 60-70 gr unt, sare. Untul şi caşcavalul se pune pentru cîteva minute la congelator, ca să se întărească. Între timp, se toarnă brînza într-un bol şi se amestecă bine. Apoi, se scoate untul din congelator şi se dă prin răzătoare. Se pune peste brînză. Usturoiul se pisează şi se amestecă bine cu brînza şi untul. Se adaugă sarea (după gust) şi se amestecă această compoziţie pînă se formează o masă omogenă. Se formează apoi, în mînă, nişte biluţe de mărimea unei nuci şi se tăvălesc prin caşcavalul ras.
Se pun pe un platou alături de legume tăiate frumos. Poftă bună!
Lasă un răspuns