În poșeta femeii | Crema de noapte: cum şi cînd o aplicăm?

Imagine simbol: www.imaginea.info

Imagine simbol: www.imaginea.info
Imagine simbol: www.imaginea.info

Ştiaţi că crema de noapte e bine s-o aplicaţi pînă la ora 22:00? Dacă o aplicaţi mai tîrziu,   ingredientele active nu-şi mai fac efectul scontat, căci pielea are propriul său ceas biologic, iar eficienţa anumitor substanţe depinde de ora la care sînt aplicate.
Iată cîteva sfaturi utile, pentru doamnele ce vor să arate perfect.
Între ora 20:00 şi 21:00 este perioada perfectă pentru demachiere şi aplicarea măştilor purifiante. La această oră, organismul trece de la starea de curăţare la cea de regenerare. În acest răstimp, e bines ă aplicaţi şi o mască.
De la ora 21:00 pînă la ora 22:00 se recomandă aplicarea cremei de noapte sau a unui ulei regenerant. Organismul se pregăteşte, în acest răstimp, pentru somn, activitatea hormonală suferă modificări. Atenţie! După ora 23:00, celulele pielii nu mai absorb ingredientele cosmetice, dar, în acelaşi timp, se intensifică asimilarea ingredientelor aplicate pînă la această oră.
Cum aplici crema de faţă?
Fie că este de zi sau noapte, crema de faţă nu se unge pur şi simplu pe ten, ca apoi să ne aşteptăm la miracole. Există nişte mişcări recomandate pentru menţinerea unui contur ferm şi tînăr al chipului.
În zona pomeţilor, mişcările încep din interiorul feţei (de lîngă aripile nasului) şi se termină lîngă urechi. În zona bărbiei, mişcările încep din centrul acesteia şi urcă, simultan, pe stînga şi pe dreapta, pînă la lobii urechilor. În zona obrajilor, mişcările trebuie să fie ascendente, făcînd curbe uşoare spre exteriorul feţei.
Crema se aplică pe faţă cu ajutorul degetelor aratator, mijlociu şi inelar, lipite între ele.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *