Acoperișuri noi pe edificii vechi

Imagine simbol: ralycom.infoconstruct.ro
 

Două blocuri de studii ale Liceului ”Prometeu” din Grozești, dar și Centrul de sănătate din aceeași localitate se vor alege, pînă pe 1 septembrie, cu acoperișuri nou-nouțe. În acest scop, se vor cheltui, per total, aproximativ două milioane de lei. Un milion va fi oferit, pentru liceu, de către Fondul de eficiență energetică, iar celălalt milion – pentru Centrul de sănătate, de către Compania Națională de Asigurări în Medicină.
Chiar dacă aceste noutăți au bucurat-o, Elena Dobzeu, primarul de Grozești, nu și-a putut ascunde regretele în legătură cu faptul că schimbările cu pricina vin prea tîrziu. Asta, deoarece inițial, și la liceu, și la Centrul de sănătate, fuseseră făcute reparații capitale în interior, chiar dacă acoperișurile ambelor edificii se aflau în stare avariată.
”Este un paradox să investești în reparații interioare, cînd din tavan îți picură ploaia în cap”, a făcut dînsa o remarcă. Pe de altă parte, ea a găsit parcă și o scuză: ”E păcat să refuzi niște bani veniți de la anumiți sponsori”.  Cineva şi-a dorit să amenajeze și să doteze cu aparatajul necesar o sală de fitness în liceu. „Atunci ne-am gîndit că acoperişul mai poate aștepta. Acum, însă, ne dăm bine seama că au fost făcute niște investiții ineficiente”.
Cît privește Centrul de sănătate, reparația capitală în interior a avut loc în anul 2007, cînd instituția respectivă se afla în gestiunea Centrului medicilor de familie din Nisporeni. Pe atunci, acoperişul era vechi, dar mai rezista, susţine Elena Rotaru, directoarea Centrului de Sănătate din Grozeşti. Acum, însă, pentru că s-a deteriorat complet şi, pe timp de ploaie, apa pătrunde în interior, mucegaiul a cuprins pereții de sus pînă jos. „În actualele condiţii, sănătatea, atît a angajaților, cît și a pacienților, este în pericol”, conchide șefa Centrului de sănătate, menționînd că zilnic aici vin circa 40 de pacienţi.
După ce vor fi finalizate lucrările de construcție a acoperișului, va fi nevoie de noi investiții în reparația interioară a edificiului, afirmă Elena Rotaru. Nu se ştie, însă, din ce surse vor fi reparate încăperile.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *