VIDEO | Vameşii de la Sculeni au prevenit introduceri ilegale de bunuri pe teritoriul ţării

Captură: publika.md
Captură: publika.md
Captură: publika.md

Colaboratorii postului vamal Sculeni au contracarat o tentativă de introducere ilicită pe teritoriul țării a marfurilor, fără declararea acestora și eschivarea de la plățile vamale.

Astfel, ieri, în jurul orei 23:30 la pista de control a postului vamal Sculeni, pentru efectuarea controlului vamal s-a prezentat un microbuz cu numere de înmatriculare străine, care tracta o remorcă. Șoferul, un cetățean moldovean, în cadrul procedurilor vamale standardizate, „a uitat” să declare mai multe articole din mobilă, încercând să le introducă ilegal în țară.

În cadrul controlului efectuat de ofițerii vamali, au fost depistate mobilă și articole de mobilier nedeclarate.

Cele 9 paturi supraetajate, 2 seturi de masă cu scaune, 13 scaune pentru terasă, 11 scaune de bucătărie, 2 mese de bucătărie erau destinate comercializării pe teritoriul țării. Valoarea bunurilor va fi stabilită ulterior.

În baza cazului dat a fost întocmit proces verbal, iar toate materialele acumulate au fost transmise Biroului Vamal Ungheni.

Serviciul Vamal informează că legislaţia permite vameşilor să confişte şi mijloacele de transport cu care se săvârşesc acţiunile ilicite.

Sursa: publika.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *