Apă de calitate la Căbăieşti

Imagine simbol: gazetadedimineata.ro

Imagine simbol: gazetadedimineata.ro
Imagine simbol: gazetadedimineata.ro

În cel puţin o lună, locuitorii satului Căbăieşti, raionul Călăraşi, vor avea, în curţile lor, apă potabilă de calitate. Potrivit primarului Vasile Crudu, acest lucru este posibil, graţie Proiectului Elveţiei de Apă şi Sanitaţie în Moldova, „ApaSan”.
Timp de aproape un an au durat lucrările de construcţie a apeductului. Pentru ca acestea să se desfăşoare mai operativ, oamenii s-au implicat nu doar financiar, ci şi prin muncă. „Lumea a fost foarte receptivă”, a subliniat primarul, explicînd şi de ce: „Apa potabilă reprezintă la noi în sat o problemă mare, mai ales pe timp de vară”. Chiar dacă în localitate există peste 100 de fîntîni, oamenii nu s-au putut lăuda pînă acum că au apă bună de băut, căci calitatea ei este departe de fi considerată acceptabilă.
De aceea, Vasile Crudu a ţinut să menţioneze că proiectul respectiv este „foarte binevenit”.  Vor beneficia de apă potabilă, datorită implementării lui, 240 de gospodării din Căbăieşti.
Fiecare dintre acestea au venit cu o contibuţie de 2000 de lei plus zece zile de muncă.
Valoarea totală a proiectului este de peste nouă milioane de lei.
Proiecte sumilare de aprovizionare cu apă potabilă, finanţate de acelaşi „ApaSan”, beneficiază, la moment, şi satele Vulcăneşti şi
Mileşti din raionul Nisporeni, iar numărul total de gospodării ce vor fi conectate la apeduct va fi de 654.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *