Ungheniul marchează la 9 mai şi Ziua Victoriei şi Ziua Europei

UngheniViceprimarul oraşului Ungheni, Eduard Balan, a comunicat pentru IPN că de 9 mai, dimineaţa va fi organizat un miting de comemorare la care vor vorbi oficialitaţile localităţii. După aceea va avea loc un marş, vor fi depuse flori în centrul oraşului. Mai apoi veteranii vor merge la Stela eroilor şi ulterior se va organiza o masă pentru aceştia. De la amiază va avea loc un concert organizat în centrul oraşului, deja dedicat Zilei Europei.
„Noi am comasat cele 2 sărbători. Ziua Europei am început să o marcăm de la 6 mai, am organizat un concert la Casa de cultură. Anterior făceam concert seara, dar acum concert pentru Ziua Europei va fi după finalizarea tuturor activităţilor pentru veterani. Anul acesta concertul pe piaţa primăriei va fi dedicat Ziulei Europei. De asemenea organizăm şi diferite competiţii sportive în această zi”, a comunicat viceprimarul.
Eduard Balan a specificat că în Ungheni nu sunt controverse vădite vizavi de ce se marchează la 9 mai şi nimeni nu se expune categoric. În ultimii ani, spune viceprimarul, s-a reuşit organizarea evenimentelor fără niciun fel de provocări şi probleme. Din punctul său de vedere e corect să fie comasate cele 2 evenimente, aşa rămân toţi mulţumiţi.
În perioada dată a fost făcut un demers către Ministerul Afacerilor Interne şi în oraş au fost mobilizaţi 27 de carabinieri, care patrulează străzile până pe data de 10 mai. Viceprimarul a remarcat această solicitare se face de obicei în această perioadă, anume pentru a păstra ordinea publică, şi nu cu gândul la potenţiale provocări.
Mariana Galben, IPN


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *