Remedii naturiste pe bază de nuci

Imagine simbol: www.stilcool.ro

Imagine simbol: www.stilcool.ro
Imagine simbol: www.stilcool.ro

Modesta nucă are mai multe substanţe nutritive decît carnea, laptele, ouăle. Miezul de nucă se foloseşte fărîmiţat bine, altfel stomacul nu reuşeşte să-l digere. Avînd în vedere că nucile conţin proteine, este indicat să le consumaţi înainte de somn, deoarece proteinele se asimilează mai bine cînd organismul se relaxează. Nu se consumă cantităţi mari de miez de nucă. Doza recomandată este de 4-7 nuci. În caz contrar, riscaţi să vă confruntaţi cu dureri de cap, spasme stomacale, constipaţie.
Nucile ajută la creşterea imunităţii, mai ales în cazul vîrstnicilor şi al persoanelor istovite de o boală grea. Se amestecă un pahar de miez de nucă pisat, stafide şi caise uscate cu 300 grame de miere de albini. Se consuma cîte o lingură, de trei ori pe zi, înainte de masă. Pentru întărirea organismului după boală sau în caz de oboseală cronică, se consumă un amestec format din cantităţi egale de miez pisat, caşcaval ras şi stafide.
Pentru eliminarea durerilor cardiace se consumă făină de nuci, obţinută prin măcinare, amestecată cu stafide.
Pentru curăţarea vaselor sanguine se toacă mărunt coaja uscată de la 14 nuci, se amestecă cu 500 mililitri de ţuică, se lasă la macerat 70 de zile. Se bea cîte o lingură, dimineaţa, pe nemîncate. Leacul le e de folos şi persoanelor cu depuneri de săruri, tromboză, chisturi şi tumori, mastopatii fibromatoase.
Pentru tratarea tusei se pisează 4 nuci întregi (miezul şi coaja), se amestecă cu o lingură de fructe uscate de soc. Se fierbe amestecul în 500 ml apă, pe foc mic, 15 minute. Se răceşte, se strecoară şi se amestecă cu o lingură de miere de albini. Se bea cîte o lingură, de trei ori pe zi, timp de 7 zile.
Pentru ulcer stomacal se prepară un ceai din membranele (pereţi care despart miezul nucii) a 4-5 nuci şi 250 ml apă clocotită. Se infuzează o oră în termos, se strecoară şi se bea cîte o linguriţă dimineaţa sau înainte de culcare, pe nemîncate.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *