Opt ani de detenţie pentru un fost poliţist din Ungheni

Imagine simbol: trm.md
Imagine simbol: trm.md
Imagine simbol: trm.md

Un fost poliţist din Ungheni, care în 2011 a fost achitat după ce a sustras substanţe narcotice în proporţii deosebit de mari cu folosirea situaţiei de serviciu, a fost condamnat recent la pedeapsă reală cu închisoarea.
Potrivit procurorilor, polițistul a sustras 1,63 kg de marijuană din 4 kg ridicate dintr-o gospodărie. Marijuana a fost adusă din Comisariatul Călărași în biroul său de serviciu din Ungheni.
După ce a aflat despre pornirea urmăririi penale pe faptul sustragerii substanţelor narcotice, inculpatul a făcut rost de 1,67 kg de marijuana pe care a plasat-o într-o încăpere anexă a instituţiei, invocând că aceasta este partea care lipsea.
Conform raportului de constatare tehnico-ştiinţifică, masa vegetală se deosebea de corpul delict din cauza penală intentată anterior.
În septembrie 2011, Judecătoria Ungheni l-a achitat pe inculpat, deoarece faptele nu ar fi fost comise de către el. Sentinţa a fost contestată de procurori pe motivul ilegalităţii, însă apelul a fost respins de Curtea de Apel Bălţi. Prin decizia Curţii Supreme de Justiţie din decembrie 2012 au fost admise recursurile procurorilor, casată decizia Colegiului penal al Curţii de Apel Bălţi şi dispusă rejudecarea cauzei.
Astfel, recent, fostul poliţist a fost recunoscut culpabil şi condamnat la opt ani de închisoare, amendat cu 20 mii lei şi privat de dreptul de a ocupa funcţii în MAI pe un termen de cinci ani.
Decizia este cu drept de atac.


Sursa: trm.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *