De la “Expresul” la “Ace pentru cojoace”

În fotografie: Vladimir Cojocaru cu prima sa carte de epigrame

În fotografie: Vladimir Cojocaru cu prima sa carte de epigrame
În fotografie: Vladimir Cojocaru cu prima sa carte de epigrame

La 1 februarie 2008, îşi făcea debutul, în ziarul “Expresul”, Vladimir Cojocaru. Timp de mai bine de doi ani, dînsul a îngrijit rubrica “La o porţie de rîs”, devenită foarte populară şi căutată de mulţi cititori. Săptămînă de săptămînă, ne delecta cu epigramele sale.
“Ungheneanul Vladimir Cojocaru, simplu şi modest din fire, cu înclinaţii meditative, şi-a făcut din scris o reţetă zilnică de igienă sufletească”, avea să remarce, peste ani, citindu-i epigramele, Grigore Drăgan, “confratele său de condei” din Nisporeni, un epigramist deja celebru printre consumatorii de umor de calitate.
Pe 22 mai 2014, la Biblioteca publică “Dimitrie Cantemir” din Ungheni a avut loc lansarea primei plachete a lui Vladimir Cojocaru, avînd titlul “Ace pentru cojoace”. În cele 50 de pagini s-au regăsit aproape 100 dintre cele mai bune epigrame, marea majoritate fiind publicată anterior şi în “Expresul”. Printre cei veniţi la lansare s-a numărat şi preşedintele Asociaţie Epigramiştilor din Republica Moldova, Ion Diviza, şi epigramistul Grigore Drăgan, şi cel fără de care nu ar fi fost posibilă editarea “Acelor pentru cojoace” – avocatul unghenean, Alexei Ţurcanu, au mare amator al umorului. Anume el şi-a asumat, din proprie iniţiativă, toate cheltuielile iminente editării acestei cărţi.
“Mă bucur pentru autor. Este o adevărată realizare ceea ce a făcut el. Este o cărămidă la un început literar care trebuie să de roade bogate”, a menţionat Ion Diviza, exprimîndu-şi, totodată, doleanţa ca în regiune să apară, cu timpul, o filială a Asociaţiei epigramiştilor.
Prezent la eveniment a fost şi şi ex-preşedintele raionului Ungheni, Ion Harea, căruia Vladmir Cojocaru îi dedicase, anterior, o epigramă. Acum, şi Ion Harea i-a dedicat, la rîndul său, o epigramă. O epigramă i-a dedicat şi Grigore Drăgan, dar şi Ion Diviza. Un vis al autorului a fost realizat. De acum înainte, epigrama se va simţi mult mai acasă la Ungheni.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *