Vor să aibă un jurist al lor

Imagine simbol: www.medium4you.be

Imagine simbol: www.medium4you.be
Imagine simbol: www.medium4you.be

Gheorghe Grecu, primar de Onişcani, vrea să aibă un jurist. Nu e vorba de un jurist personal, ci un angajat al primăriei. „Un jurist ne-ar ajuta să elaborăm proiecte de acte administrative în toate domeniile ce ţin de competenţa autorităţilor publice locale, ne-ar apăra interesele în instanţele de judecată”, explică dînsul, după care conchide: „Am avea de cîştigat bani, în primul rînd. În al doilea rînd, am cîştiga terenurile pentru care mereu sîntem chemaţi în instanţă”.
Natalia Rotaru, şefa Oficiului teritorial Ungheni al Cancelariei de Stat, ripostează: „Funcţia de jurist al primăriei este atribuită, în prezent, secretarului consiliului local”. Primarul de Onişcani susţine, la rîndul său, că volumul de muncă al secretarului este unul foarte mare. În plus, foarte puţini dintre ei au studii juridice.
„Aici Guvernul Republicii Moldova nu are cum să se implice. În schimb, administraţia publică locală poate să identifice surse şi să angajeze un jurist pe bază de contract”, spune Natalia Rotaru. Ar mai exista o soluţie: să se înţeleagă mai multe primării pentru a angaja un jurist comun.
„Primarii sînt în drept să facă acest lucru”, accentuează dînsa.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *