Şi la Călăraşi au sărbătorit zilele francofoniei

Imagine simbol: jiunimea.gds.ro

Imagine simbol: jiunimea.gds.ro
Imagine simbol: jiunimea.gds.ro

Elevii din toate cele 31 de instituţii de învăţămînt din raion au fost încadraţi în diverse activităţi dedicate Zilelor francofoniei. Potrivit Elenei Gonţa, şefa Direcţiei Învăţămînt Călăraşi, elevii au participat la o… dictare francofonă. „A fost un text unic şi un algoritm unic, în baza cărora au fost scoase în evidenţă cele mai importante evenimente ce ţin de civilizaţia şi cultura franceză”, a explicat dînsa.
Totodată, o parte dintre elevii cunoscători de limbă franceză au participat şi la un concurs   pentru cel mai creativ eseu la tema: „Sînt membru al Uniunii francofone”.  Cîştigătorii vor fi premiaţi cu dicţionare noi de limbă franceză. Deocamdată, nu se cunosc numele învingătorilor, căci totalurile concursului urmează să se facă în zilele următoare.
Şi profesorii de limbă franceză au avut activităţi în această săptămînă. Ei au participat la o masă rotundă cu genericul: „Viitorul francofoniei pentru cetăţenii Republicii Moldova”. A fost o discuţie interesantă şi utilă.
„Cred că se acordă o importanţă mare limbii franceze în instituţiile de învăţămînt din raionul Călăraşi. Majoritatea elevilor de aici o studiază”, a concluzionat Elena Gonţa.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *