Au vorbit o săptămînă doar în franceză

Imagine simbol: www.ziarulunirea.ro

Imagine simbol: www.ziarulunirea.ro
Imagine simbol: www.ziarulunirea.ro

Elevii de la Liceul „Vasile Alecsandri” din Ungheni au vorbit în franceză nu doar la ore, ci şi în afara orelor. În periaoada 20-31 martie, ei au sărbătorit Zilele francofoniei prin diverse activităţi.
„Am realizat postere, dedicate acestui eveniment, am vizionat filme în franceză la orele de limbă franceză, am organizat concursuri privind civilizaţia franceză”, a menţionat Galina Iurii, profesoară de limba franceză la liceu.
Pe 28 martie, „alecsandriştii” au încheiat decada franceză printr-o activitate de amploare, desfăşurată sub genericul: „Alecsandriştii şi teatrul”.
Ei au prezentat cîteva piese de teatru exclusiv în limba franceză. De altfel, în cadrul liceului sînt instituite două grupe, una mare şi una mică, de teatru francez. „Grupa mare, formată din elevi ai claselor absolvente, a ieşit pentru ultima dată pe scena liceului cu cîteva piese de teatru, luîndu-şi astfel rămas bun de la toţi”, a făcut o remarcă Galina Iurii.
Liceul „Vasile Alecsandri” este unica instituţie din raion cu clase liceale bilingve româno-franceze.  „Studierea aprofundată a limbii franceze le dă oportunitatea elevilor noştri să plece la studii în Franţa. Avem deja foarte mulţi studenţi în universităţile franceze”, a declarat, la final, profesoara.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *