Neglijenţă sau… mistică?

Imagine simbol: protv.md

Imagine simbol: protv.md
Imagine simbol: protv.md

Un morman de sticlă şi plastic topit – iată ce au descoperit reprezentanţii Inspectoratului Energetic Teritorial (IET) Călăraşi în apartamentul unui unghenean după un incendiu produs pe 4 aprilie curent. De fapt, era ceea ce mai rămăsese din televizoul „Alfa”, cumpărat de proprietari cu un sfert de secol în urmă.
„Aprinderea s-a produs, posibil, din interiorul televizorului cuplat, rămas fără supraveghere, chiar dacă gospodarul casei susţine că acesta fusese decuplat”, afirmă Grigore Pohilă, inspector al IET.  Mai mult ca atît, în momentul aprinderii televizorului, aparatul de protecţie nu a reacţionat, adică, nu s-a stins lumina.
La întrebarea: „Ce concluzie trebuie să ne facem din acest eveniment nefericit?”, inspectorul a răspuns: „Nu lăsaţi aparatele electrice sub tensiune cînd nu le folosiţi. Pot fi oricînd surse generatoare de incendii. În plus, din moment ce ştiţi că un aparat electric este vechi, ar fi bine să i se facă, periodic, o profilaxie”.
Din neglijenţă sau din dorinţa de a economisi ceva bani, iată că ungheneanul a pierdut mai mult, căci a ars nu doar televizorul, ci şi noptiera pe care era amplasat aparatul, iar fumul ce a cuprins locuinţa şi mirosul ce persistă le va mai da bătăi de cap.
Curios e faptul că incendiul s-a produs în momentul în care indicatorul contorului arăta cifra 06666, despre care se spune că ar fi cifra diavolului. Şi suma cumulată a datei la care s-a produs incendiul (04.04.2014) indică aceeaşi cifră – 6 (4+4+2+1+4=15> 1+5=6).


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *