Fapte bune şi mesaje de încurajare pentru Maxim Tofan

În fotografie: Un fragment din spectacolul “Iedul cu trei capre” de la Mănoileşti

În fotografie: Un fragment din spectacolul “Iedul cu trei capre” de la Mănoileşti
În fotografie: Un fragment din spectacolul “Iedul cu trei capre” de la Mănoileşti

Un spectacol al trupei de teatru de la grădinița-creșă ”Licurici” din Mănoilești a adunat zece mii de lei, bani ce au fost donaţi ulterior pentru tratamentul lui Maxim Tofan, un băiețel în vîrstă de 13 ani care, de un an și jumătate, este țintuit la pat urmare a unui grav accident rutier. Nici el, nici părinţii lui nu renunţă la luptă.
Din marea dorință de a-l ajuta, cadrele didactice de la drădiniţă au pus în scenă spectacolul ”Iedul cu trei capre”, pe care l-au prezentat , mai întîi, la ele în instituţie, apoi – la gimnaziul din Mănoilești și la școala primară-grădiniță din satul Rezina.
„Am fost cei mai buni actori, pentru că ne-am dorit foarte mult să-l ajutăm pe Maxim. Ştim că banii colectați sînt doar o picătură din suma necesară pentru tratament. Sperăm că îi vor întinde o mînă de ajutor şi alţi oameni cu inimă mare. Îi  îndemnăm din tot sufletul s-o facă, mai ales acum, în această perioadă a Postului Mare. Numai susţinîndu-ne reciproc, vom învinge toate încercările vieții”, a menţionat Nicoleta Diaconu, directoarea grădiniței din Mănoilești.
De notat că Asociația Obștească „Alături de copil” din Ungheni a oferit pentru acest spectacol costumele necesare.
Şi elevii de la Liceul din Sculeni i-au întins o mînă de ajutor lui Maxim Tofan. Pe lîngă mesajul de încurajare, înscris pe o farfurie, pe care i l-au trimis, ei au organizat şi un iarmaroc. Cîteva sute de lei au adunat din vînzarea a peste 300 de obiecte confecţionate chiar de ei înşişi. Au utilizat mai multe tehnici, au folosit diverse materiale pentru ca, pînă la urmă, să iasă produse  frumoase şi atractive.
Ideea organizării iarmarocului de caritate i-a venit Victoriei Tamazlîcari, elevă în clasa a XII-a. În practică a fost pusă cu ajutorul pedagogilor, dar şi al elevilor. „A venit un strigăt de ajutor din partea părinţilor lui Maxim şi am decis să nu fim indiferenţi, astfel ne-am implicat cu toţii”, ne-a spus dînsa.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *