Două autobuze nou-nouţe pentru elevii din Călăraşi

Imagine simbol: www.edu.gov.md

Imagine simbo: www.edu.gov.md
Imagine simbo: www.edu.gov.md

Direcţia Învăţămînt din Călăraşi şi-a completat parcul auto cu încă două autobuze şcolare, fiecare avînd cîte 30 de locuri.
Potrivit Elenei Gonţa, şefa Direcţiei Învăţămînt, autobuzele respective vor fi utilizate pentru a transporta cei 173 de copii din satele Păuleşti, Ursari, Buda, Pîrjolteni la şcolile de circumscripţie din Călăraşi şi Horodişte. „Această achiziţie va favoriza procesul de transportare a elevilor, dînd un grad mai mare de securitate a deplasării acestora”, a explicat dînsa, menţionînd că şi cheltuielile vor fi mai mici decît pînă acum, cînd trebuiau să fie achiziţionate serviciile de transport.
Pentru procurarea acestor două autobuze şcolare s-a cheltuit 1 milion 560 mii de lei, dintre care Ministerul Educaţiei a alocat peste 1 milion 111 mii de lei, iar Consiliul raional Călăraşi – aproape 449 mii de lei.
În total, la ora actuală, în raionul Călăraşi sînt transportaţi spre şcolile de circumscripţie 875 de elevi. La moment, Direcţia Învăţămînt are opt autobuze şcolare proprii, iar alte şapte autobuze sînt arendate. Elena Gonţa spune că ar mai fi nevoie de măcar încă două autobuze pentru buna funcţionare a sistemului de transportare a elevilor la şcolile de circumscripţie.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *